Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Metropol Parasol

20 Jun 2019

Als je Sevilla komt bezoeken, is De Metropol Parasol iets wat je echt niet wilt missen!

 

Wanneer is de Metropol Parasol gebouwd en door wie?

De Metropol Parasol had in 2010 geopend moeten worden, maar dat hebben ze helaas niet gehaald. In maart 2011 is uiteindelijk de Metropol Parasol geopend voor het publiek! De bedenker van de Metropol Parasol is de Duitse Architect Jürgen Mayer. Deze man is geïnspireerd geraakt door Antoni Gaudí en Santiago Calatrava.

 

Waarom zou je de Metropol Parasol moeten bezoeken?

Het is een uniek uitzichtpunt over de stad. Als je er naartoe wilt dan kun je bovenin ook wat drinken en eten. Het is maar 3 euro entree dus voor het bedrag zou je het ook niet hoeven te laten! Daarbij krijg je 1 gratis drankje bij de bar op de Metropol Parasol en krijg je ook nog eens een gratis postkaart als je je jouw entreebewijs laat zien bij de officiële shop van de Metropol Parasol.

 

Wat is het beste moment om de Metropol Parasol te bezoeken?

Voor de mooiste foto’s en de meest indrukwekkende horizon zou ik toch zeggen; tegen zonsondergang. Het is dan misschien wel wat drukker, maar het is het wachten zeker waard! De Metropol Parasol sluit om 11 uur s’avonds, dus je hebt ook in principe de hele avond de tijd!

 

En verder?

Plaza de la Encarnación is het plein waar de Metropol Parasol te vinden is, maar buiten dat is het plein zelf ook nog hartstikke populair en levendig. Er is onder de Metropol Parasol namelijk ook nog een klein winkelcentrum en om de Metropol Parasol heen zijn wat leuke en gezellige restaurantjes gevestigd! Buiten dat is de ligging van de Metropol Parasol ook nog eens super handig; het ligt namelijk middenin de stad en heel dichtbij het winkelcentrum van Sevilla. Vanuit de Metropol Parasol kun je dus alle kanten op! See you there?