Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Fuente de las Ranas

22 May 2023

Fuente de las Ranas is een onderdeel van het Maria Luisa park, waarom is deze fontein dan bijzonder? Dat zal ik jullie zo vertellen, de kikkers zijn namelijk erg gewild.

Deze kikkerfontein is de oudste fontein uit de hele omgeving, namelijk uit 1914. Het werd gemaakt door Manuel García-Montalván, die twee soortgelijke kopieën maakte voor Tenerife en Mexico-Stad.

De fontein bestaat uit acht kikkers van keramiek die in rond een eend, die op een schildpad rust, staan. De bek van de kikkers en de snavel van de eend functioneren als een fontein.

Tijdens de burgeroorlog is de fontein gedeeltelijk verwoest en sindsdien zijn er meerdere verwoestingen geweest. Ze probeerden de fontein te beschermen en schade te voorkomen door een ijzeren hek rond de fontein te plaatsen, maar ook die is “verdwenen”.

Van de acht kikkers is er nog maar één origineel. De kikkers zitten goed vast maar toch komen er af en toe mensen met een beitel het hek over klimmen om een zo’n kikker mee naar huis te nemen. Bijna niemand is hier blij mee, alleen de keramiekwinkel in Triana die de kikkers maakt. Zo goed als al de keramiek dat je in het park ziet komt uit Triana.

Tijdens onze Daily Tour fietsen we ook door het Maria Luisa park fietsen en kan je ook Fuente de las Ranas zien. Ik ben benieuwd of jullie kunnen zien welke er nog origineel is!