Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Het Plein van Spanje: Plaza de España en haar geschiedenis

04 Mar 2018

 

  1. Geschiedenis van het Plein van Spanje
  2. Hoe ziet het eruit?
  3. Openingstijden van Plaza de España
  4. Films opgenomen op Plaza de España
  5. Wat mensen denken
  6. Hotels in de buurt van Plaza de España

 

Geschiedenis van het Plein van Spanje

Ooit al van Plaza de Espãna gehoord? Het is één van de meest bezochte monumenten van Sevilla maar veel mensen weten niet welke geschiedenis erachter zit. In deze blog kom je alles over dit magische plein en zijn ontstaan te weten!

Plaza de España is één van de bekendste pleinen in Sevilla. Het overweldigende plein is 170 diameter groot en heeft de vorm van een enorme halve cirkel die omringd wordt door gebouwen. Het drukbezochte plein werd ontworpen door architect Aníbal González Álvarez. Zijn standbeeld kan je net voor het plein terugvinden en hij haalde zijn inspiratie voor dit plein bij de Spaanse renaissancestijl. 

Plaza de España werd gebouwd naar aanleiding van de Ibero-Amerikaanse Expositie in 1929 in Sevilla. Deze expositie was een wereldexpositie met de bedoeling om de banden tussen Spanje en Portugal en Noord- en Zuid-Amerika te verbeteren op het vlak van handel en toerisme. Dit plein (met de gebouwen) was het middelpunt van de expositie en heeft zicht op de rivier Guadalquivir. Spanje wilde duidelijk maken dat de Amerikaanse landen zeer welkom waren, ze wilden hen met open armen ontvangen dus vandaar de halve cirkel. Tegenwoordig worden de gebouwen om het plein merendeels gebruikt door de overheid.

De bouw begon al in het jaar 1914 en het duurde maar liefst 14 jaar tot het helemaal voltooid werd (in 1928). In 2010 werd het plein gerestaureerd en weer opengesteld voor het publiek. Na zo’n 80 jaar had het schade opgelopen en de keramiek raakte verkleurd. Het kanaaltje was ook droog komen te staan en sinds het opknappen is het weer mogelijk om met een bootje te varen. Dankzij de restauratie ziet het er weer prachtig uit en zeker de moeite waard om te bezoeken!

Hoe ziet het eruit?

Rondom het plein staan 48 bankjes, gemaakt van keramiek. Elk bankje vertegenwoordigt een Spaanse provincie, behalve Sevilla. Tijdens de expositie stonden mensen aan hun bankje om meer uitleg te geven over hun eigen provincie en in de bakjes naast de bankjes lagen folders. De bankjes staan in alfabetische volgorde opgesteld en op de grond voor elk bankje ligt een kaart die de geografische ligging weergeeft. De vier prachtige bruggen op het plein symboliseren de vier oude Spaanse koninkrijken in de tijd van de Katholieke koningen: Castilië, León, Navarra en Aragón.

Openingstijden van Plaza de España

Plaza de España is 24 uur geopend, je hoeft geen kaartjes te kopen of toestemming te vragen. Geniet ervan op je gemak!

Films opgenomen op Plaza de España

Wist je trouwens dat dit plein bijzonder aantrekkelijk is als filmlocatie? Delen van Star Wars, The Dictator, Mission Impossible en Game of Thrones zijn hier opgenomen en nog vele anderen.

 

Films in plaza van spanje

Wat mensen denken

 

Hotels in de buurt van Plaza de España

Op dit plein kan je heerlijk zitten, van de zon genieten of rondvaren en één van de bootjes. Genoeg redenen dus om dit plein te komen bezoeken! Waar wacht je nog op?