Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Mijn Stage in Sevilla

28 Dec 2018

Mijn stage in Sevilla

Ik studeer mbo-toerisme en voor mijn studie moest ik 10 maanden stagelopen. Ik had besloten om 5 maanden daarvan hier bij Andalucia Tours & Discovery te doen. Daarom ben ik naar Sevilla gekomen voor mijn stage. De eerste dag dat ik hier was ben ik meteen even bij de winkel langsgegaan om alvast een kijkje te nemen, om te kijken waar het was en om alvast wat collega’s te ontmoeten. De volgende dag begon mijn stage echt. De eerste weken ben ik vooral bezig geweest met de informatie van de tour leren, en ben ik ook veel mee geweest met andere gidsen tijdens hun tours. Van de tours van de andere gidsen heb ik het meeste geleerd. Ik vond het heel interessant om de verhalen van verschillende gidsen te horen, en daar mijn verhaal op af te stemmen. Ik leerde iedere dag wel weer iets nieuws.

Silke op het vliegveld

De stage

Tijdens de stage ben ik vooral op tour. Ik heb elke dag weer opnieuw zin om reizigers die Sevilla bezoeken de stad te laten zien. Sommige mensen vragen dan wel eens of het niet saai wordt maar dat is dus echt niet zo. Elke dag is anders want elke groep is weer anders en je leert haast elke dag wel iets nieuws wat je weer kan verwerken in je tour. Naast de tours houd ik me bezig met de social media. Zo schrijf ik elke week een blog voor op de website, maak ik om de week een video/vlog voor op YouTube en probeer ik de Instagram pagina zo goed mogelijk bij te houden. Buiten mijn stage ben ik vooral rondom mijn appartement te vinden. Maar ik sport ook erg graag, zo probeer ik bijna elke dag wel eventjes naar de sportschool om de hoek te gaan. Op mijn vrije dagen ga ik ook graag op pad. Zoals naar een museum, het Maria Louisa park en gewoon lekker rondfietsen en kijken waar ik beland.

Wennen

Het was hier aan het begin toch wel eventjes wennen, zoals de tijden waarop je eet. Je hebt hier bijvoorbeeld siësta waarin je dan vaak al warm eet en eventjes slaapt waardoor je in de avond ook weer later gaat eten en slapen. Zo was ik in Nederland gewend om rond 18:00 te eten maar hier eet ik elke dag tussen 20:00 en 21:00. Maar ook de producten uit de supermarkt waren wennen, zo heb je hier geen boter om in te bakken maar alleen zonne- of olijfolie, alle groentes zijn nog niet voorgesneden en de porties qua vlees zijn ook een flink stuk groter. Ik heb wel een nieuwe routine aan moeten wennen, maar nu ik daar eenmaal in zit is het goed te doen!

de stad Sevilla, met Torre del Oro en Torre Sevilla op de achtergrond

De stad

Ik vind de stad Sevilla echt geweldig, de stad heeft veel te bieden: de mooiste gebouwen, grote parken en veel gezellige cafeetjes. Ik raad ook zeker iedereen aan om naar Sevilla te komen voor stage of om te studeren. De mensen zijn super vriendelijk, misschien spreken ze niet allemaal evenr goed Engels, maar ze doen zeker hun best om alles zo goed mogelijk uit te leggen!