Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Sneeuw in Spanje

01 Feb 2019

De eerste gedachtes bij het woord Spanje gaan naar de zon, zee en op een terrasje in de zon zitten met een lekker tapasje er bij. Maar is het altijd wel lekker warm in Spanje of kan het er ook sneeuwen?

Het weer in Spanje

Spanje kent verschillende klimaten. Het noorden kent een zeeklimaat, het centrale binnenland een landklimaat en het zuiden heeft een mediterraan klimaat. In de zomer is het eigenlijk overal in Spanje wel lekker warm en in Sevilla zelfs ontzettend heet! Maar dat betekent niet dat het overal in de winter ook warm is. Zo kan het weer in het noorden van Spanje erg winters zijn. In het zuiden blijft het relatief warm en is daardoor erg geschikt om te overwinteren je moet dan denken aan tempraturen rond de 17 graden.

Sierre Nevada

Waar hoge bergen zijn is sneeuw. In het berggebied Sierra Nevada, dicht bij Granada kan je dus ook sneeuw vinden. Dit kan een wintersport maar ook zonvakantie in één zijn! Lekker skiën in de hoge bergen en vervolgens beneden in Granada in een zomerjurkje kunnen rondlopen. Hier kan je zien hoe het is om te skiën in maart
Maar ook in het noorden van Spanje kan je skiën, namelijk in de Pyreneeën.

Sierra Nevada

Sneeuw in Sevilla

Sneeuw in Sevilla komt niet zo heel vaak voor, maar er zijn wel een paar uitzonderingen geweest!
De meest memorabele sneeuwval in Sevilla was op 24 maart 1905. Toen sneeuwde het tijdens de Semana Santa, de 'Heilige Week' voor Pasen. Dit was heel bijzonder, omdat de temperatuur in Sevilla in die tijd van het jaar normaal gesproken rond de 20 graden Celcius ligt. Deze bijzondere sneeuwval maakte de processies nog indrukwekkender! Normaal is het Sevilla rond de 15 graden in de winter en de laatste keer dat er in Sevilla sneeuw viel die meerdere dagen bleef liggen, was op 2 februari 1954. Nieuwsgierig hoe onder andere Plaza de España er uitziet bedekt onder sneeuw? Hier is een video om je daar een beeld van te geven.

De allerlaatste keer dat het in Sevilla gesneeuwd heeft was in 2010, dit was helaas niet zo veel en het was ook meteen weg.

Sneeuw komt dus zeker voor hier in Spanje, in sommige gebieden zo als hier in Andalusië een stuk minder
dan noordelijk Spanje. Maar als je de hoogte opzoekt, kan je ook in Andalusië genieten van de sneeuw!