Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Top 10 favoriete plekjes van Rico in Sevilla- Deel 2

01 Feb 2018

5 Uthopia, nightclub

Nummer vijf op deze lijst is de beroemde nachtclub Uthopia. Gelegen bij het busstation op Plaza de Armas is dit de nachtclub/ discotheek in Sevilla. De club heeft 3 verdiepingen met elk hun eigen muziek en muziek stijl, er is dus voor iedereen wel wat. Daarnaast heb je ook meerdere barren, vip gedeeltes, dj’s en ga zo maar even door. De club bevat dus alles wat je van een club kan verwachten. Het is iets duurder dan de gemiddelde club, zo betaal je voor een mixdrankje ongeveer 7 of 8 euro en zo is de entreeprijs 10 euro (inclusief 1 drankje). Toch is de club de prijzen zeker weten waard want voor de avond van je leven moet je hier zijn.
 

4 Tapas bar La Esclavina

Dit kleine tapasbarretje zit aan het einde van de straat van waar ons bedrijf is gelegen. Het is dus niet gek dat we daar regelmatig te vinden waren met de collega's na het werk. Het is een typische spaanse tapasbar waar je heerlijk kan eten. Ook voor na een fietstour is dit dus een goed idee aangezien het op 100 meter loopafstand van de winkel ligt. De prijzen zijn normaal, niet duur en niet super goedkoop maar het eten springt er echt bovenuit. Daarom is dit zeker een plek die ik de mensen aan wil raden.

3 Koko, nightclub
Ook nummer drie in deze lijst is een nachtclub/ discotheek. Je kan in Sevilla erg goed uitgaan en het nachtleven ontdekken in een van de vele clubs of bars maar deze is naar mijn mening toch wel de mooiste en de gezelligste. Gelegen onder de Setas, is club Koko steeds meer naam aan het krijgen binnen de stad. De club is niet zo groot als bijvoorbeeld Uthopia of Casino maar daardoor wel een stuk gezelliger. De muziek die ze draaien is mix van verschillenden stijlen maar altijd perfect voor een nacht uit. De prijzen zijn ook iets lager en op doordeweekse dagen is er vaak gratis bier en wijn tot 2 uur. Voor een top avond moet je hier dus zeker naartoe gaan.

Afbeeldingsresultaat voor koko sevilla

2 Las, Setas, the biggest wooden piece of architecture in the world

De Setas (paddestoelen) of Metropol Parasol is een beroemd en kenmerkend bouwwerk in Sevilla. Naast dat dit het grootste houten bouwwerk ter wereld is, is er hier ook altijd iets te doen. Rondom het bouwwerk zijn verschillende leuke bars en koffietentjes die zeker het proberen waard zijn. Ook is het mogelijk om het bouwwerk zelf op te gaan. Voor 3 euro (inclusief een drankje) kan je naar het dak waar je een panoramisch uitzicht hebt over de hele stad Sevilla en verder.

Website: https://setasdesevilla.com/
 

1 Real Alcazar, the palace of the Spanish king

Ik zal niet de enige zijn met deze mening maar Real Alcazar is het mooiste wat er te zien is binnen de stad. Het wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt door de koning van Spanje maar, maar een paar keer per jaar. Buiten deze dagen kan je deze magische plek bezoeken voor 9 euro (2 euro voor studenten). Vooral de tuinen hier zijn net een sprookje, het is er zo groot dat je zelfs kan verdwalen maar er is vanalles te zien. Bomen, planten, dieren, vijvers, tuinen, bouwwerk, een waterval etc. Hier zul je je ogen rondkijken en jezelf zeker niet vervelen!
Website: http://www.alcazarsevilla.org/

Afbeeldingsresultaat voor real alcazar