Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Wat te doen in Cordoba: Festivals en andere feesten in Mei

18 Mar 2018

 

 

  1. Cata del Vino
  2. Batalla de las Flores
  3. Cruces de Mayo
  4. Festival de los Patios Cordobeses
  5. Concurso popular de Rejas y Balcones
  6. Feria de Córdoba
  7. Espectáculo Ecuestre permanente Pasión y Duende del Caballo Andaluz
  8. Nachtbezoek aan de Mezquita van Córdoba

Wat te doen in Córdoba?

Het Córdoba festival seizoen komt eraan! Heb je binnenkort reisplannen naar Córdoba? Hier zijn enkele events en bezienswaardigheden die je gewoon niet mag missen als je er bent. We hebben de grootste traditionele festivals en de beste must-see/must-do activiteiten voor je op een rijtje gezet, zodat je exact weet wat er gaande is en welke data het interessantst zijn.

Cata del Vino – 18/03/2018 tot 22/03/2018

Om de beste wijnen van de regio te eren, organiseert Cordoba het Cata del Vino wijnfestival. De regio staat gekend om zijn heerlijke wijnen, zoals de Fino, Amontillado, Oloroso, Cream, Pedro Ximénes, Blanco joven en de Montilla-Moriles wijnen. Deze zijn zelfs geliefd tot over de Spaanse grenzen. Dankzij het productieproces krijgen de wijnen een sublieme smaak. Bezoek Cordoba deze week, zie hoe de wijnen geproduceerd worden en geniet!

Batalla de las Flores – 29/04/2018

Dit jaar vindt Battle of Flowers plaats op 29 april. De centraal gelegen straten zoals Paseo de la Victoria en Argentina zijn gevuld met een stoet van praalwagens bekleed met bloemen. Terwijl ze ermee rondrijden worden er anjers in het publiek gegooid. Die gooien de bloemen op hun beurt terug, vandaar de naam ‘Batalla de las Flores’. Nu denk je waarschijnlijk, wat een raar gedoe, maar eigenlijk is het een manier om de lente te verwelkomen in Cordoba.

Cruces de Mayo – 27/04/2018 tot 01/05/2018

Cordoba kent vele events in de maand mei. Het eerste event van deze periode is ‘Cruces de Mayo’. Het vindt plaats tussen 27 april en 1 mei. In de antieke oudheid decoreerden de inwoners van Cordoba katholieke kruisen om het geloof te eren en om hun overtuiging te uiten. Nu maken ze nog steeds grote kruisen, bekleed met prachtige bloemen. Ze brengen die naar aangeduide pleinen en andere belangrijke plekken om hen er mooier te doen uitzien. Vroeger was het dus een christelijke traditie, maar nu is het een folklorisch festival geworden. De mooiste kruisen krijgen trofeeën en je kan er ook de traditionele dans bekijken en genieten van hun zangkunsten.

Festival de los Patios Cordobeses - 01/05/2018 tot 13/05/2018

Tijdens dit festival stellen inwoners hun tuinen open voor het publiek. Dit betekent dat je de kans hebt om magnifieke architecturale stukken te bekijken in Cordoba. Je zal fenomenale tuinen aanschouwen met vijvers, bomen, bloemen, fonteinen, etc. In vele ‘patios’ (hofjes) staan leuke meubels, omdat ze er graag in vertoeven met hun buren op warme zomeravonden. Er zijn ongeveer 50 patios geopend.Dit unieke festival vindt plaats van 1 mei tot 13 mei en de Cordobaanse hofjes behoren ook tot het cultureel erfgoed.

Concurso popular de Rejas y Balcones - 02/05/2018 tot 14/05/2018

Samen met het ‘Festival de los patios cordobeses’ is er ook een wedstrijd, waarbij men strijd om het mooiste venster. Vorig jaar deden er maar liefst 28 huizen mee met deze wedstrijd. De inwoners versieren de roosters van hun ramen en hun balkonnetjes met kleurrijke en heldere planten en bloemen. Deze prachtige huizen kun je van 2 mei tot 14 mei 2018 bekijken.

Feria de Córdoba. Córdoba - 19/05/2018 tot 26/05/2018

De Feria de Córdoba vindt jaarlijks plaats op het einde van de maand mei. Dit jaar kun je het beleven van 19 mei tot 26 mei. Duizenden mensen komen dan samen en hebben een week plezier. Het vindt plaats op het ‘El Arenal’ terrein, vlakbij het voetbalstadion. Tijdens deze periode ziet het eruit als een prachtig pretpark. De opening start telkens met een lichtshow en vuurwerk. De paviljoenen zijn dagelijks open van 01.00u tot 05.00u, maar op zondagen, maandagen en dinsdagen kunnen ze vroeger sluiten (rond 24.00u ). Indien u de exacte timing en het programma even wil nakijken, klik dan zeker op deze link (spaanstalig).

Kaart van de meibeurs Córdoba 2018

Kaart van de meibeurs Córdoba 2018

Espectáculo Ecuestre permanente Pasión y Duende del Caballo Andaluz – Permanent

Enkele van jullie hebben waarschijnlijk al gehoord van de Andalusiër. Dit is een elegant paardenras dat oorspronkelijk afkomstig is van de streek rond Sevilla in Andalusië. Koning Felipe was een enorme paardenliefhebber. Hij liet in 1570 de koninklijke stallen bouwen. Rond deze tijd is de Andalusiër erkend als een individueel paardenras. We kennen ze ook wel als het koninklijke paard van Europa. Nu vind je ze over heel de wereld terug, maar de beste plaats om ze in actie te zien is toch nog steeds Córdoba. De ‘Espectáculo Ecuestre Pasion Y Duende del Caballo Andaluz in de monumentale koninklijke stallen is een must-see in Cordoba. Prijzen variëren tussen €15 (voor volwassenen ) en €10 (voor kinderen van 3 tot 12 jaar).

El Alma de Córdoba. Nachtbezoek aan de Mezquita (moskee) – Permanent

Dit is niet zoals een gewoon bezoekje aan een oude kathedraal. Het nachtbezoek aan ‘de ziel van Cordoba’ in de moskee-cathedraal van Cordoba is een uitzonderlijke belevenis. De sfeer wordt gecreëerd door lichten, en het geluid en de foto’s zullen je meenemen naar een ander tijdperk waarin je alle informatie krijgt over het monument. Het start in de Sinaasappelboomtuin met een film die de geschiedenis van de stad beschrijft. Hierna kun je rondwandelen en enkele stukken zien van de Mezquita die normaalgezien gesloten zijn voor het publiek. Een kaartje kost €18 (per volwassene) en kinderen onder 7 jaar mogen er gratis binnen.

 

Bezoek de Feria de Sevilla op de fiets