Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Nachtbezoek aan de Kathedraal – Moskee van Córdoba

18 Abr 2018

 

Kathedraal-Moskee van Córdoba

De eeuwenoude Kathedraal-Moskee in Córdoba is een prachtig bouwwerk en een must-see als je in Córdoba bent. Dit gebouw is begonnen als moskee in 784 door de Moren, en toen katholieke koning Ferdinand III in 1236 Córdoba overnam werd de moskee geconverteerd tot kathedraal. Tot aan de 18e eeuw is er nog door verschillende architecten aan toegevoegd, en dat maakt de kathedraal een bijzonder bouwwerk met verschillende bouwstijlen en interessante architectuur.

Het nachtbezoek is niet zoals een gewoon bezoekje aan een oude kathedraal. Het nachtbezoek aan ‘de ziel van Cordoba’ in de moskee-kathedraal van Cordoba is een uitzonderlijke belevenis. Overdag is deze kathedraal al adembenemend mooi, maar ’s nachts is het compleet anders. Je zou deze kathedraal dan ook overdag én ’s nachts kunnen bezoeken.

Tijdens dit nachtbezoek krijg je veel informatie over de geschiedenis en de bouwstijl van de kathedraal. Je begint je bezoek met het bekijken van een 10 minuten durende video over de geschiedenis van de kathedraal en Córdoba. Hierna wordt je door het gebouw geleid en wordt er via de audio gids automatisch informatie afgespeeld over ieder gepresenteerd onderwerp. Door middel van lichten, geluiden en afbeeldingen wordt je meegenomen naar een ander tijdperk en kun je bijna voelen hoe de kathedraal was en zich ontwikkelde in de loop van tijd. De ronde begint in de Sinaasappelbomentuin, hierna gaat de ronde verder door de kathedraal, en krijg je zelfs delen van de kathedraal te zien die normaalgesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek. Als je van fotografie houdt, dan moet je er wel rekening mee houden dat je tijdens dit nachtbezoek geen foto’s mag maken, en dit zal je dus tijdens een ander bezoek overdag moeten doen.

Cordoba moskee kaartjes

Deze nachtbezoeken worden georganiseerd voor groepen van maximaal 80 personen, dus wees zeker van een plaats en reserveer je tickets van tevoren. De prijzen zijn als volgt:

  • Volwassenen: 18 €
  • Kinderen tussen 7 – 10 jaar oud: 9 € (kinderen jonger dan 7 jaar zijn gratis).
  • Gepensioneerden: 9 €
  • Studenten: 9 €