Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Het beste moment om naar Sevilla te reizen

18 Ene 2019

Sevilla heeft een mediterraan klimaat met erg droge en warme zomers, het kan in de zomer wel eens 47 graden worden! De meeste locals trekken dan ook tijdens de zomervakantie richting de zee. Maar er zijn genoeg andere maanden waarin Sevilla een perfecte stad is voor een leuke citytrip.

Lente

In de lente heeft Sevilla een heerlijke gemiddelde tempratuur van 25 graden. Dus een lekker weertje om veel van de stad te zien maar ook om lekker op een terrasje te gaan zitten! En te genieten van de zoete geur van de sinasappelbomen die net in bloei komen.
In de lente zijn er wel een paar feestdagen waardoor de stad ontzettend druk kan worden.
Zo heb je:

Semana Santa (14 tot 21 april), dit is de heilige week waarin er veel processies plaats vinden. De processies zijn erg indrukwekkend en trekken duizenden mensen, de locals hebben vrij dus komen er ook veel Spanjaarden vanuit de dorpen rondom Sevilla heen naar de stad, om dit te bewonderen. Daarnaast trekt het ook vele toeristen.

Feria (4 mei tot 11 mei), Feria is een groot lentefeest met veel muziek en gedans. De stad is in een complete feestsfeer. Hier zijn het ook vooral de locals die vanuit de dorpen rond Sevilla naar de stad komen die het heel erg druk kunnen maken.

Houd er wel rekening mee dat tijdens deze feestdagen de prijzen van de hotels flink kunnen stijgen.

Herfst

De herfst is ook een fijne periode om naar Sevilla te reizen. De tempraturen liggen dan rond de 20 graden. Dit is echt het perfecte weer om lekker actief bezig te zijn bijvoorbeeld een fietstour. In deze periode is er wel net iets meer kans op neerslag maar op de meeste dagen kan je heerlijk door de stad rondfietsen/lopen. In de herfst zijn er ook veel verschillende festivals die je kunt bezoeken, zoals Festival de Las Naciones en het filmfestival van Sevilla.

Winter

Sevilla is ook een geschikt voor een citytrip in de winter en dan vooral tussen Kerst en Drie Koningen. De stad is dan compleet in de sprookjes kerstsfeer. Er zijn kerstmarkten, kerststallen en schaatsbanen. De tempraturen zijn dan ook nog prima, 17 graden. In de ochtenden kan het wel eens fris zijn maar tegen de middag komt het zonnetje heerlijk door. En kan je nog steeds genieten van een biertje op een terrasje.
Eind februari is het hier tijd voor…. Carnaval! Ook hier vieren ze carnaval. Dit gebeurt in Sevilla maar ook in andere grote steden in de buurt zoals Cordoba.