Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Game of Thrones in Sevilla

14 Jan 2020

De populariteit van Sevilla is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Ook de regisseurs van Game of Thrones hebben dat gemerkt, daarom zijn zij ook naar Sevilla gekomen om er een bezoekje aan te brengen. Zij hebben met de acteurs voor zeer mooie beelden gezorgd, vooral voor seizoen 5.

 

Het Real Alcázar deed dienst als de residentie van het House Martell. In aflevering 2 van seizoen 5 zien we de prachtige paleistuinen, waar Trystane Martell speelde met Myrcella Baratheon. Bezoek de baden van Maria De Padilla waar de Sand Snakes de wraak op hun vader Oberyn plotten. 

In aflevering 6 arriveert Jamie Lannister in de paleistuinen, met als doel zijn nicht (eigenlijk zijn onwettige dochter) Myrcella in veiligheid te brengen.

 

Ellaria ontmoet in het geheim haar dochters, bekend als de Sand Snakes, bij de baden van Maria de Padilla, om wraak te nemen voor de dood van Oberyn. Door interessant toeval werd het verborgen gewelfde zwembad ontworpen voor een andere persoonlijkheid die gevangen zat in een onconventionele koninklijke buitenechtelijke situatie - de minnares van koning Pedro, Maria de Padilla.

 

Jaime Lannister heeft een confrontatie met Myrcella en haar verloofde Trystane in de tuinen, naast het paviljoen van Carlos V, voordat hij wordt aangevallen door de Sand Snakes, getrainde jagers. Dan worden ze allemaal aangehouden door Martell-soldaten.

Een andere beroemde scene is gefilmd in de Ambassador’s Hall. In deze scene uit aflevering 9 verwelkomt Prins Doran, Jaime in de Ambassadors 'Hall, samen met Myrcella, Trystane en Ellaria, en we kunnen deze salon in zijn volle glorie van gekleurde keramische tegels, bogen en pleisterwerk zien - meubels, planten en gordijnen werden toegevoegd om de kamer de lucht te geven van een woning. Een latere scène zweert de pittige Ellaria met tegenzin trouw aan Prins Doran, met de Patio de las Doncellas op de achtergrond.  

Bezoek het Real Alcázar ook zelf! Laat je verrassen door het prachtige paleis, en de rustgevende tuinen. Dit is zeker een "must see" als je in Sevilla bent geweest.  

Kaartjes voor het Real Alcazar kan je kopen aan de deur, of online, op de website https://www.realalcazarsevilla.com/. Dit raden wij ook aan om te doen, hiermee kan je namelijk de offline rij overslaan en dat bespaard je een lange wachttijd. Ga je liever op pad met een gids? Op de website kan je ook "guided tours" boeken!