Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Keramiek in Sevilla

25 Jul 2022

In deze blog wordt er verteld over leuke keramiek plekken in Sevilla.

In Sevilla vind je keramiek in elke hoek van bijna elke straat. Keramiek wordt namelijk voor heel veel dingen gebruikt hier. Zoals voor straat bordjes, maar ook als kunst of als promotie voor bijvoorbeeld een keramiekwinkel.

Plekken waar veel keramiek te vinden valt zijn in het centrum, bij oude gebouwen en vooral in Triana. Triana is een oude arbeiderswijk, aan de andere kant van de rivier. Hier komt de keramiek vandaan en wordt hier nog steeds gemaakt!

Een leuke plek met veel keramiek in Triana is bij de brug. Hier bij de brug aan het begin van Triana staan 2 torens van keramiek. Naast Castillo de San Jorge. Daarnaast is Mercado de Triana ook heel mooi versierd! Voor de rest staan er allemaal gebouwen met keramieken gevels. En hangen er keramiek platen aan de muren.

In Sevilla ’s centrum zijn ook genoeg plekken met keramiek te vinden. Aníbal González, een architect van de afgelopen eeuw, heeft heel wat gebouwen ontworpen waar keramiek op te vinden is. Voorbeelden zijn Plaza de España of Plaza de América, daarmee worden dan het Mudejar Paviljoen, het archeologisch museum en het koninklijk paviljoen bedoeld. Wanneer u in Sevilla bent, neem zeker even de tijd om deze plekken te bezoeken!