Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Sevilla FC VS Real Betis

19 mai 2023

Jullie kennen het wel een ‘voetbalderby’. En ja hoor, ook aanstaande zondag staat deze hier weer voor de deur. Bético of sevillista? Het is een belangrijke vraag in de Andalusische hoofdstad. Want Sevilla houdt niet alleen van flamenco en tapas, maar is ook een op en top voetbalgekke stad. De wedstrijd Sevilla FC tegen Real Betis zal deze zondag plaatsvinden om 21:00 in het stadion van Sevilla FC.

Je kunt je dus vast wel voorstellen dat deze stad helemaal opleeft als er z’n soort wedstrijd aankomt. Die avond zal heel Sevilla de straat op gaan om in het eerste de beste lokale barretje de voetbalwedstrijd te gaan bekijken.

Maar waar komt deze strijd vandaan?

Real Betis werd opgericht in 1907. Deze club werd opgericht door een aantal afvallige supporters van Sevilla FC. Veel Sevilla FC supporters wilden hun eigen voetbalclub. Sevilla FC was namelijk opgericht door een groot deel Engels en ze wilden dan ook een echte Spaanse club. Hierdoor is er een deel van de lokale bevolking en dan ook voornamelijk de arbeiders, ook overgestapt naar Real Betis. Je kunt het dan ook zo zien. De arbeiders en wat armere mensen zijn voor Real Betis en de rijkere mensen zijn voor Sevilla FC. Hierdoor blijft er in de stad altijd een kleine strijd en zo ook onder de voetbalfans.

Maar hoe zijn de kansen verdeeld?

Als je naar de lijst kijkt dan zie je dat Betis op de 6 de plek staat. Al heeft Sevilla FC een beter team en zou voor hen de kans van winnen groter zijn. Namelijk voor Sevilla FC 41% en voor Betis z’n 31%. Er is natuurlijk ook nog kans op gelijkspel, dat is namelijk 28%.

Mocht je nou niet bij de wedstrijd kunnen zijn maar wil je wel graag het stadion bekijken? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Er gaan namelijk verschillende rondleidingen door het stadion. Dit kun je doen op de officiële website van de 2 voetbalclubs en hierbij kun je dan een tijdslot kiezen. En jullie kennen ook vast wel de bekende mozaiek die we op het plaatsje van de blog zien. Bekijk deze ook in het echt! ;)

Kaartjes kopen voor een wedstrijd?

Ook hiervoor geld hetzelfde. Dit kan op de officiële websites van de 2 voetbalclubs. Dit is helaas niet meer mogelijk voor deze wedstrijd want die is uitverkocht maar er zijn natuurlijk nog genoeg andere wedstrijden.

Mocht je meer informatie willen. Vraag het een van onze gidsen.