Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Festival de los Patios Cordobeses – 1 mei 2018 tot 13 mei 2018

07 Abr 2018

 

Patios de cordoba 2018

Het Festival de los Patios Cordobese vindt plaats in Cordoba tijdens de tweede en derde week van de meimaand en is ontstaan uit een oude traditie. Tijdens de burgeroorlog was het event eventjes afgeschaft, maar het werd opnieuw gevierd in de jaren vijftig. Het wordt georganiseerd door inwoners van Cordoba, omdat ze hun prachtige verborgen plekjes willen delen met de wereld. Patio’s zijn kleine binnen tuintjes die gevuld zijn met prachtige planten, bomen, fonteintjes en bloemen. De inwoners zijn trots op hun tuintjes en vinden het een eer om deel te nemen aan het event en mensen rond te gidsen door hun tuinen.

Deze patio’s zijn niet zomaar tuintjes, vaak zijn ze ook volledig bemeubeld! Dit doen ze, omdat ze er ’s avonds graag vertoeven in gezelschap van buren, vrienden en familie. Wat dit festival zo uniek maakt is, dat ze er de mooiste patio’s hebben van Spanje. Ze behoren namelijk sinds 2012 tot de Unesco Werelderfgoedlijst. .

In de traditionele wijk van Cordoba vind je veel tuinen die geopend zijn voor publiek, waar je van het ene tuintje naar het andere kan hoppen. Het is er zalig om eventjes volledig te relaxen en te genieten van de vogels die vrolijk fluiten. Hier vergeet je eventjes dat je in een grote stad zit. Iedereen is ook goed verspreid in de stad, waardoor er nergens enorme drukte is.

De tuinen zijn open vanaf elf uur ’s morgens tot twee uur in de namiddag, dan houden de mensen er een siësta en heropenen ze weer van zes uur ’s avonds tot tien uur in de avond. Je kan alle patio’s gratis bezoeken, maar het wordt geapprecieerd als u een kleine fooi geeft.

Balkon- en raamdecoratiewedstrijd

Tijdens het Festival de los Patios Cordobeses vindt er ook een decoratiewedstrijd plaats. De deelnemers versieren hun balkons en raamroosters met ontelbaar veel bloemen en kleurrijke planten om zo de prijs van het mooiste balkon te winnen.

Als toeschouwer is het leuk om het prachtige contrast te zien tussen de witte muren en het kleurenpallet van de bloemen. Veel liefhebbers van fotografie komen in deze periode naar Cordoba om unieke foto’s te maken.

Patio Interpretatief centrum

We raden u ook aan om het Patio Interpretatief centrum te bezoeken. Als je dit bezoekt, beleef je het festival volledig. Vroeger was het “Patio de Carmela”, en nu is het een van de mooiste patio’s in de stad. Tussen 1960 en 2009, nam het 49 keer deel aan het jaarlijkse Patio Festival en won het 45 awards. In het centrum vind je ook meer informatie over de patio’s en hun geschiedenis.

Alle reizigers die met de AVE hogesnelheidstrein. komen en hun treinticket tonen, krijgen een “Kit del Patio Cordobés” als ze centrum bezoeken. In dit geschenk zit er een bloempot met een zaadje van een geraniumbloem, zodat je zelf ook kan deelnemen aan het festival.

Spreekt dit festival u aan en wilt u graag eens aan de drukte ontsnappen? Aarzel dan niet en bezoek Cordoba tijdens het ‘Festival de los Patios Cordobeses’!