Adalucia Tours and Discovery
Calle Santas Patronas, 29 Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

Feria de Abril; de Aprilfeesten in Sevilla (2019)

03 mai 2019

De Aprilfeesten van Sevilla

In deze blog wil ik jullie iets vertellen over de Aprilfeesten van Sevilla! We noemen het hier Feria de Abril, en het is één van de leukste weken van het jaar. In één van onze vorige blogs heb ik jullie verteld over Semana Santa; de week dat mensen van over de hele wereld naar Sevilla komen om alle processies van dichtbij te zien. De Aprilfeesten zijn meestal twee weken na Semana Santa.

Geschiedenis De eerste Feria werd gehouden in 1846, en duurde maar drie dagen. Van origine was de Feria een veekeuring, waar stieren, ossen, rammen, hengsten en merries tentoon werden gesteld. Daaromheen hadden veel mensen stalletjes opgezet waar ze fruit en groenten verkochten.

Huidige Feria De Feria nu is compleet anders; er wordt geen vee meer tentoongesteld, maar een enorme poort (de portada), die fungeert als de ingang naar het feest. Ieder jaar is de poort anders, en het kost altijd meerdere weken om dit op te zetten. De portada wordt namelijk met de hand in elkaar gezet en het is altijd weer een enorm spektakel om te zien. Dit jaar is de portada geìnspireerd op het Lope de Vega Theater (ook wel bekend als het Paviljoen van Sevilla), gebouwd voor de Wereldexpo in 1929 die in Sevilla werd gehouden. Tegenwoordig vindt de Feria plaats in de wijk Los Remedios, wat wordt omgetoverd tot een waar lichtspektakel waar mensen een week lang dansen, drinken, eten en feesten.

Wat is er allemaal te zien? De stalletjes met groenten en fruit zijn met de tijd geëvolueerd naar tentjes, casetas, waar mensen samenkomen om te eten en te drinken. En lekker eten maken, dat kunnen ze hier wel! Veel van de casetas zijn privé, en maken onderdeel uit van een vereniging waar dus alleen leden welkom zijn. De casetas van politieke partijen zijn wel open voor al het publiek. Traditioneel wordt er alleen “Rebujito” gedronken; een mix van sherry met 7Up (en ijsklontjes!), wat heerlijk verfrissend werkt in de warme zon. Als je gedurende de dag iets anders gaat drinken naast de Rebujito, komt de kater nog harder aan (zo schijnt), dus pas op!

Er wordt zelfs een kermis opgebouwd, compleet met achtbanen en andere attracties waar jong en oud zich kan vermaken.

Hoe zien de feestgangers eruit? Mensen gaan in hun beste kledij naar de Feria, dus als je in je teenslippers aan komt wandelen is het al gauw duidelijk dat je een toerist bent. Trek iets moois aan en meng je in de groep. Mannen dragen een pak, vrouwen komen meestal in flamenco jurk. Wil je je eigen flamenco jurk kopen? Robin, onze Community Manager, vertelt je precies hoe in deze blog! Zij die een paard hebben, gaan graag op dit paard naar de Feria, en parkeren hem vervolgens bij een caseta. Dan lijkt het namelijk alsof ze heel veel geld hebben. Wie zich kan veroorloven om door een paard met koets naar de Feria gereden te laten worden, heeft zeker geld. Het draait om vertoon!

Op de laatste dag van de Feria wordt de week feestelijk afgesloten met een vuurwerkshow.

Wanneer? De Feria vindt dit jaar plaats van 4 tot 11 mei, dus als je in die periode in Sevilla bent, kom dan vooral even langs Los Remedios en feest met ons mee!

Meer info? Kijk dan even op de website van de Feria.