Adalucia Tours and Discovery
Calle Alcalde Isacio Contreras, 1, 41001 Sevilla Sevilla, Sevilla 41001
Phone: +34 635 955 554

5x Goedkoop & Lekker Eten in Sevilla

28 Nov 2018

5x Goedkoop & Lekker Eten in Sevilla

Hallo en welkom bij weer een nieuwe blog. Deze week geef ik wat tips waar in Sevilla je lekker en goedkoop kunt eten. Als je opzoek gaat naar een leuk restaurantje waar je voor niet al te veel geld lekker kunt eten, ga dan op zoek naar de minst aantrekkelijke barretjes. TL-verlichting, servetjes op de vloer, vol met Spanjaarden, dat zijn vaak de beste plekken om goed te eten!

100 Montaditos

Dit is misschien geen echt en traditioneel tapas restaurant maar zeker wel een bezoekje waard. Dit restaurant serveert allemaal kleine belegde stokbroodjes voor €1 per stuk. Je kan het eigenlijk zien als een soort broodjes tapas, je bestelt 2/3 broodjes per persoon en die worden dan op een leuke plank met wat chips erbij geserveerd. Het drinken hier is ook goedkoop. Voor een glas bier (klein) betaal je ook maar €1 en voor een peul bier betaal je €1,50. Dus laten we maar zeggen dat je hier voor zo een €5 euro per persoon lekker kunt eten.

Arte y Sabor

Arte y Sabor serveert heerlijke tapas met een twist, hier vind je namelijk tapas gemixt met de Arabische keuken. Het is gelegen aan het bekende en supergezellige plein Alameda de Hercules.
De prijzen van een tapas hapje zit hier rond de €3 en het drinken rond de €2.

Lonja de Feria

Dit is een oude markthal, omgetoverd tot interessant tapas concept, waar je veel verschillende gerechten kunt krijgen. Je vindt hier onder andere de Spaanse, Japanse en Mexicaanse keuken. Lonja de Feria is een leuke plek voor een lunch maar ook in de avond erg gezellig. Het idee van dit concept is dat je een muntje haalt bij een loket die je in kan leveren bij de verschillende tapas stalletjes. Je betaalt dan €4 en krijgt een munt voor een tapas naar keuze + een drankje.

Bodega Gongora

Bodega Gongora is een gezellig restaurant dicht bij Plaza de Nueva. Wat erg fijn is is dat de meeste obers die hier werken redelijk goed Engels spreken. Het drankje tinto de verano is hier ook zeker een aanrader. Je kunt hier voor ongeveer €15 met 2 personen eten (2 tapas p.p. + 1 drankje). Dit restaurant heeft in deze straat twee terassen dus als er bij de een geen plek is vind je meestal wel een plekje iets verder op in de straat. Houdt er bij dit restaurant wel rekening mee dat er van vrijdag tot zondag geen tapas geserveerd wordt maar alleen raciónes (grotere porties). 

Bar Catedral

Dit barretje is gelegen in een van de gezelligste tapasstraatjes van Sevilla, met ook mooi uitzicht op de Giralda toren. Bar Catedral is gedecoreerd geheel in stieren-thema. Het eten is er erg lekker en het is er altijd wel gezellig druk. De prijzen liggen hier zo rond de €3 euro voor een tapas hapje. Wat ook erg handig is dat de menukaart in meerdere talen beschikbaar is.
 

Ik hoop dat deze tips jullie wat inspiratie geven voor je reis naar Sevilla! Ik vond het in ieder geval leuk (en lekker, hihi) om dit voor jullie uit te zoeken!